Политика за връщане и замяна на продукти в ali-avto.com

Отказ от поръчка и връщане на продукт

На основание чл. 50 от ЗЗП купувач в качеството си на потребител по смисъла на ЗЗП в 14 дневен срок считано от датата на получаване на поръчката има право без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор. Поръчката може да се върне като предварително клиента изтегли формулярът за рекламация и връщане на стока на ali-avto.com. Стоката ще се приеме само, ако не е нарушен търговският ѝ вид. Отказани поръчки се изпращат обратно на адрес: България, гр. София 1231 район р-н Надежда ул. “Петър Панайотов” No 12-А – “АЛИ АУТО” ЕООД. На основание чл. 55 от ЗЗП потребителят трябва да изпрати или предаде стоките обратно на търговеца или на упълномощено от него лице не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е съобщил на търговеца за решението си да се откаже от договора.

Транспортните и други разходи по получаване и връщане на стоката са за сметка на клиента. При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, доставчикът възстановява цялата платена от потребителя сума, включително и транспортните разходи платени от клиента за придобиване на стоката съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 дни от получаване на стоката и при условие на ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.

След като пратката бъде получена ще се свържем с Вас, за да потвърдим получаването ѝ, както и че стоката е в запазен вид, който позволява да я приемем обратно. Ние ще възстановим сумата в срок от 14 дни, считано от датата, на която ни информирате за Вашето решение за отказ от настоящия договор. При плащане с кредитна, дебитна карта или пощенски паричен превод ще получите парите обратно по картовата си сметка. При плащане с наложен платеж ще получите сумата като пощенски паричен превод, който може да Ви бъде изплатен в посочен от Вас офис на куриерска фирма Еконт или по банков път на посочена от Вас банкова сметка. За получаването на пощенския паричен превод в офиса на куриера се изиска единствено лична карта.

Молим Ви да пазите кореспонденцията си като доказателства в случай на възникнали спорове.

Замяна на продукт

За да замените артикул от вече доставена поръчка е необходимо да следвате следните стъпки:

Направете нова поръчка в нашия онлайн магазин на адрес ali-avto.com с желания от вас продукт, който ще замени вече доставения, като при завършване на поръчката напишете в “Допълнителни изисквания към поръчката”, че правите поръчката с цел “замяна”.
След като завършите поръчка си наш оператор ще се свърже с Вас.
Замени се изпълняват единствено при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката!

След обаждането от страна на наш оператор, ще получите допълнителна информация за начина, по който трябва да се върне продукта, който искате да замените. След като получим продукта и се уверим, че е в запазен търговския вид ние ще изпратим към Вас новата пратка с желаните от Вас размери/продукти.

При извънредни ситуации и открити дефекти на продукта можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Подобни случаи ще бъдат разгледани индивидуално от екипа на ali-avto.com и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.

При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин ali-avto.com трябва да се спазват следните изисквания:

Стоките да НЕ са с нарушена цялостна опаковка.
Стоките да НЕ са със скъсани или липсващи етикети и/или аксесоари.
Стоките да НЕ са подлагани на каквато и да е манипулация, променяща оригиналния вид на продукта.

В случай, че даден върнат от клиента артикул не отговаря на горните изисквания, ali-avto.com си запазва правото да върне стоката на клиента без предупреждение.

Друго

ali-avto.com си запазва правото да променя настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин ali-avto.com и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Изтеглете формуляр за рекламация и връщане